Enterprise Content Management

Siden 1999 har vores har vores konsulenter arbejdet med førende enterprise sags og dokumenthåndteringsløsninger.

I 2003 startede Danmark standardiseringen af fællesoffentlig sags og dokumenthånderings initiativet (FESD), som var det største IT projekt i Danmarks historien. Som produktansvarlig og udvikler i flere R&D afdelinger, har givet os et unikt indblik i disse offentlige administrationssystemer.

De fleste af de systemer vi har arbejdet med som Documentum, Public 360, Captia og DocLive har dyre licenser og databaser som Oracle eller SQL server. Systemerne lovede ECM og BPM, men leverede desværre ofte mangelfulde løsninger, specielt på sidstnævnte. En væsentlig årsag var store investeringer i forskellige arkitekturer ogden pris en standardisering ville kræve. En bedre løsning ville efter min mening være at kræve alle leverandører brugte samme arkitektur og istedet leverede moduler der understøttede specifikke arbejdsgange.

Idag findes Open Source løsninger som Alfresco og lignende platforme, der giver meget mere forretningsværdi for mindre investeringer.

Ved årtusindskiftet udviklede vi avancerede paradigmesystemer til dokumentproduktion, som integrerede med sagshåndteringssystemer. Disse systemer tilbød central administrationen og genbrugelige tekst skabeloner, med domæne specifikke bogmærker til mere effekttiv dynamisk fletning.

Idag findes mere simple skabelon systemer som Templafy som er tilgængelige online, men mere fokusere på brand konsistens end fuld automatisering og bedre vedligehold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *